e-Campus
  Home
Main Menu
 Home
 Stiri
 Ultimele Stiri
 The Web Links
 Contact Us
 Administrator
 Universitati

Online Users
Nu sunt utilizatori in site

Who's Online
Sunt 1 guest in site

Statistics
OS: FreeBSD
PHP: 5.2.9
MySQL: 5.0.51-log
Timp: 17:15
Membrii: 2
Vizite: 22598
Stiri: 13
Alte site-uri: 4

Newsflash
De ieri am inceput lucru la portalu asta (09.februarie.2004). In cel mult o luna sper sa aiba cat de cat o forma.

 Friday, 03 May 2024
Inaugurarea noului camin studentesc al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti   PDF  Printeaza  E-mail
Scris de mucea   Utilizatorul evalueaza:starstarstarstarstar / 5
Slab Excelent
Tuesday, 10 February 2004

Domnul Alexandru Athanasiu, ministrul educatiei, cerceterii si tineretului, a inaugurat ieri, 21 ianuarie 2004, noul camin studentesc al Universitatii Nationale de Muzict din Bucuresti (UNMB), ocazie cu care a inmanat studensilor cheile camerelor în care acestia vor fi cazati. Situat în strada General Berthelot nr. 8 si reabilitat la standarde occidentale, caminul UNMB are 52 de camere (cu 6, 4, 3 si 2 locuri, cu sau fara grup sanitar propriu), si o capacitate de cazare de 185 de locuri pentru studentii proprii, 10 pentru studentii straini si 8 pentru profesorii invitati.

Imobilul a fost construit în anul 1920 si a avut de-a lungul anilor mai multe destinatii, ultima fiind de policlinica ai spital studentesc. Avand în vedere problemele de cazare ale universitatii, imobilul a fost transferat, în anul 2001, de Ministerul Educatiei si Cercetarii in patrimoniul UNMB, care a efectuat pana in luna decembrie a anului trecut, lucrari de consolidare, amenajare si dotare în valoare de 33 miliarde lei.

În mesajul adresat celor prezenti la eveniment, domnul ministru Alexandru Athanasiu, a declarat ca pana la începerea anului universitar 2004-2005, cel putin trei camine studentesti vor fi finalizate si vor arata la fel. "Noi vrem anul acesta si alocam o suma care sa duca la finalizarea a cel putin trei camine. Deocamdata, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va face o lista pentru a vedea, în raport cu gradul de realizare a lucrarilor anterioare, care sunt caminele unde stadiul lucrarilor este extrem de avansat. În cateva saptamani, evident si în functie de bugetul alocat, vom decide care vor fi acele camine ce pot fi terminate cu investitiile pe care ni le putem permite în acest an", a afirmat domnul Alexandru Athanasiu.

Caminul UNMB dispune si de spatii auxiliare, între care 11 sali de studiu dotate cu 4 pianine si un pian cu coada scurta, o sala de calculatoare cu patru sisteme informatice, bucatarie, sufragerie, sala de socializare, o spalatorie utilata corespunzator si o centrala termica pe trei cazane.

Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti este cea mai veche institutie de învatamânt muzical din tara, fiind înfiintata la 6 octombrie 1864, are doua facultati (Facultatea de Interpretare Muzicala si Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala), 8 specializari, 1100 de studenti si 296 doctoranzi.

Ultima actualizare ( Tuesday, 10 February 2004 )
 
Login Form
Utilizator

Parola
Ai uitat parola?
Nu ai cont creat? Creaza unul acum!

Latest News
universitatea bla
Universitatea Politehnica
Universitatea Bucuresti
Universitatea Politehnica Bucuresti

Most Read
Inaugurarea noului camin studentesc al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti
Universitatea Bucuresti
universitatea bla
Universitatea Politehnica Bucuresti
Universitatea Politehnica

 
Go to top of page  Home | Stiri | Ultimele Stiri | The Web Links | Contact Us | Administrator | Universitati |